Algevækst på fliserne er naturligt men kan undgås

Nedenstående artikel indeholder sponsorerede links

Det er ikke alt natur der er lige skønt at få ind på matriklen og det er ikke alt naturlig beplantning der pynter til omgivelserne. Et af de steder hvor du sikkert gerne vil undgå naturens vækst, er på dine fliser, hvad end der er tale om dem på terrassen eller i indkørslen og på gangstierne rundt omkring huset eller i haven. Det er hverken pænt eller brugbart at have alger og mos som belægninger på fliserne og faktisk er det i sidste ende skadeligt. Du kan dog undgå at dine fliser ser ud som om at de er beskidte og gamle ved at foretage algebehandling fliser – effektivt og nemt.

Derfor opstår der alger på dine fliser

Alger elsker skygge, de elsker fugt og kolde steder. Det gælder i hvert tilfælde de alger som du vil kunne finde på dine flisebelægninger rundt omkring på ejendommen. Algerne kan vokse sig med lynets hast, så snart de har de rette betingelser og på sådan et par flotte og ru fliser, er der ikke så mange konkurrenter at skulle kæmpe imod. Yderligere ligger fliser gerne i nærheden af murværk og under tagrender, der kan løbe regnvand fra, perfekt for de hurtigt voksende alger. Alger og fliser går næsten altid hånd i hånd og kan være svære at undgå når betingelserne er de rette. Når du gerne vil undgå alger på dine fliser, så sørg først og fremmest for at der er så lidt vand som muligt tagrender, uhensigtsmæssig hældning eller andet. Giv den rette rengøring og sørg for at imprægnere dine fliser som forebyggelse.

Du kan forebygge vækst af alger på dine fliser

Det er dog slet ikke så svært at forebygge at der opstår vækst at alger på dine fliser. Hvis ikke du foretager dig noget, så kan du være helt sikker på at algerne kommer mere eller mindre med det samme, men behandler du dine fliser med algebehandling samt efterfølgende imprægnering, så kan der gå flere år inden du ser algerne igen på dine fliser. Uden alger på fliserne vil din terrasse, gangsti eller anden belægning se ud som ny og bestemt en investering værd som betyder nul fliser med frostsprængninger, nul glatte overflader og bare helt generelt et pænere syn, der er helt og aldeles passende til sommerens lyse stråler.